frame

De frames van Hoekk worden samengesteld uit stalen kokerprofielen. Alle lassen worden vlak geslepen en strak afgewerkt. Hierna worden de frames volbad thermisch verzinkt. Eventueel daarna voorzien van een poedercoating in de gewenste kleur (standaard RAL kleuren).

volblad thermisch verzinkt

Conform verzinknorm NEN-EN-ISO 1461 thermisch verzinkt, dat betekent dat de frames na een aantal voorbehandelingen worden ondergedompeld in een vloeibaar zinkbad van ca 500 graden. Daardoor zijn de kokerprofielen van binnen en buiten uitstekend geconserveerd.

Dit verzinkproces is dus geen spuitwerk en kan dan ook nooit een volledig vlak uiterlijk bereiken.

De kleine putjes, deukjes en kristalvorming zijn inherent aan dit natuurlijke proces. Uiteraard worden de frames nabehandeld: scherpe puntjes en oneffenheden worden verwijderd en afgeslepen.

Na verloop van tijd wordt het verzinkte staalwerk doffer en ontstaat het patina dat zo uitstekend past bij dit ontwerp van Hoekk.

poedercoating

Poedercoaten is een metalen oppervlaktebedekkingsprocedure die wordt verkregen door middel van een organische film, als bescherming tegen corrosie en agressieve stoffen.
Alle kleuren van de RAL-kleurenkaart zijn beschikbaar (Afwijkingen voorbehouden).

Speciale metallic kleuren op aanvraag.

Poederverf bevat geen oplos- en/of verdunningsmiddel en is volledig vrij van zware metalen zoals lood chromaat voor gele kleuren. Volgens de Qualicoat norm.

stralen schooperen coaten

Stralen gebeurt door het beschieten van het oppervlak met staalkorrels waardoor walshuid, oude verfresten en roest worden verwijderd. Resultaat is een gereinigd oppervlak waarbij roestvorming is uitgesloten en corrosiewering gewaarborgd.

Schooperen is het aanbrengen van een zink aluminiumlaag (legering) op gestraald materiaal. De zinklaag biedt het oppervlak een voortreffelijke bescherming tegen roest en hiermee wordt de levensduur van het materiaal verlengd en tegen weers- en omgevingsinvloeden. Deze laag heeft een open structuur, waardoor poedercoating goed hecht.

Laarakkerweg 26

5061 JR Oisterwijk

HOEKK_LOGO_ZWART